Efterrätt,  Jul,  Säsong,  tårta

Devil’s food chokladtårta – syndigt god

Devil’s food chokladtårta vågar jag nog påstå är den mest dekadenta chokladtårta jag någonsin har ätit.  Så om du tycker om choklad, och helt ärligt vem gillar inte choklad? Så är denna devil’s food chokladtårta för dig.

Den tar tid att göra, men är inte speciellt komplicerad. Men ta din tid att bemästra den. För har du väl gjort den en gång, så kommer du att göra den om och om igen. Jag lovar. Om inte för din egen skull, så för dina gästers. 

Devil’s food chokladtårta

Devil’s food chocolate cake har ingenting med djävulen att göra, utan hade att göra med att man ville ha ett modern namn på en chokladtårta som skulle överleva. Det var också en anspelning på den djupa mörka chokladfärgen och smaken. Då i motsats till Angel’s food cake, som är helt vit och fluffig.

Det här receptet är inspirerat av Systrana Eisenman och det var också på deras café i Stockholm som jag smakade denna fantastiska skapelse för första gången. Den finns i deras kokbok, två systrar söta. 

Det var min allra första kokbok och jag älskade alla storslagna efterrätter som kom från USA. Stora, over the top och så himla goda! 

Hur får man det bästa resultatet?

Som med så många andra mjuka kakor är tricket att hålla kakan fuktig. Hur gör man det bäst? Med kärlek, smör och timing.

Det finns ännu ett par knep för att lyckas med den bästa chokladkakan. Smöret måste vara mjukt och rumstempererat och detsamma gäller äggen. I motsats till vad många tror behöver ägg inte kylas. När du gör en kaka och alla ingredienser håller samma temperatur gör det att kakan lättare håller ihop och smakerna kommer fram  bättre.

Tips: Om du har ont om tid kan du göra chokladkräm i förväg. Om du inte gillar chilismak kan du utelämna den helt., eller tillsätt till exempel en nypa flingsalt. Allt är gott.

Finns det fler choklad recept att hitta på bloggen? You bet, kika här.

devil's food chokladtårta

Devil’s chokladtårta

Devil’s chokladtårta är en tårta de luxe för alla chokladälskare. För vem älskar inte choklad? Denna tårta är mjuk, krämig och dekadent. Passar alla tillfällen.
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Total tid: 1 timme
Måltid: Dessert
Kök: Amkerikanskt
Keyword: choklad, chokladkaka, fest, tårta
Portioner: 8 bitar
Författare: Caroline Vass

Ingredienser

  • 220 gr smör
  • 250 brunt socker
  • 3 ägg
  • 125 gr kakao
  • 500 gr vetemjöl
  • 1,5 tsp bikarbonat
  • 1/2 tsp bakpulver
  • 1 tsp vaniljpulver
  • 450 gr vatten
  • choklad kräm
  • 650 gr mörk choklad
  • 100 gr vispgrädde
  • ;100 gr smör
  • 100 gr cream cheese
  • 1-2 tsp chili flingor
  • 50 gr florsocker

Instruktioner

  • Sätt din ugn på 175 C/varmluft och 185 C för elektriskt.
  • Smöra en springform (24 cm) och ställ åt sidan.
  • Vispa ihop smör och socker i en skål, tills det är vitt och fluffigt.
  • Tillsätt ett ägg i taget.
  • Mixa ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
  • Tillsätt vatten i smörmixen, väldigt långsamt.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och vispa med en slickepott, till du har en slät smet.
  • Häll smeten i springformen och baka i mitten av ugnen i ca 40 min.
  • Choklad kräm
  • Smält chokladen över ett vattenbad
  • Tillsätt vispgrädde, smör och chilli flingor
  • Låt ganachen svalna i kylskåpet i ca 20 – 25 min. Tillsätt sedan florsocker och cream cheese. Mixa tills du får en slät kräm.
  • Låt kakan svalna och skär i två halvor. Bred generöst krämen på ena halvan. Lägg sedan den andra halvan ovanpå den med krämen. Bred sedan kräm över hela kakan. Dekorera.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Kommentarsmoderering är aktiverad. Dina kommentarer kan ta ett tag innan de visas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.