pizza som dessert
Efterrätt,  Säsong,  Sommar

Pizza som dessert – bästa receptet

Om du är som jag och älskar pizza så kommer du att älska pizza som dessert. För det finns inget tillfälle jag inte ÄLSKAR pizza. Första gången jag smakade Nutella pizza förändrades min värld. Nu kunde jag äta pizza till middag och pizza som dessert. Så enkelt, så gott och varför hade jag inte provat på detta än?

Sött på pizza

Detta öppnade upp en helt ny arena. Pizza som dessert borde ju fungera bra med annat än bara Nutella. Det gör det kan jag lova. Det är mascarponeosten kommer in. Anledningen till att jag älskar att jobba med denna ljuvliga färskost från Italien är att man kan använda den till så mycket.

Beroende på vad du blandar med den gör den sig väl i både mat mat och i dessert. Som exempelvis är det av Mascarponeost man gör Tiramisú av.

Men tillbaka till pizzan, denna underbara goda pizza. Den är lätt att göra och bör ätas varm, den är liksom godast då. Jag vet helt ärligt inte om den är god kall, för att det har aldrig blivit någonting över. Dock är jag inte så väldigt förtjust i kall pizza, och äter jag pizza dagen efter, värmer jag den alltid i ugnen.

Men man gör såklart som man vill. Men om jag får gissa, kommer det inte blir någonting över.

Glutenfritt

Vill du äta pizza, men inte tål gluten? Då har jag skrivit lite tips till dig i receptet. Så att du också kan njuta av denna dessert pizza!

pizza som dessert
Skriv ut

Dessert pizza

Preppa 6 minutes
Tid att laga 8 minutes
För hur många 2 pizzor
Av: Caroline Vass

Vad du behöver:

Pizzadeg

 • 10 g Jäst
 • 1.5 dl Vatten fingervarmt
 • 1 tsk Honung
 • 1 nypa Salt
 • 1,5 msk Olivolja
 • 3-4 dl Vetemjöl för glutenfrtt går det utmärkt att byta ut mot bananmjöl alternativt rismjöl.

Mascarponesås

 • 120 gr mascarponeost
 • 1 msk rivet citronskal
 • 2 msk citron juice
 • 2 msk honung
 • 1 knivsudd salt

Topping

 • 2-3 msk riven choklad
 • 2 dl Jordgubbar
 • 1 handfull Mynta

Så här gör du:

 • Börja med att lösa jästen i vattnet.
 • Tillsätt resterande ingredienser och lite mjöl i taget.
 • Arbeta ihop en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 1 h.
 • Sätt ugnen på 250°C.
 • Dela degen i två delar och tryck ut varje till en pizza.
 • Grädda mitten av ugnen i ca 6-8 minuter.
 • Bre mascarponesås ovanpå, strö över riven choklad och toppa med jordgubbar och mynta

Mascarponesås

 • Riv citronskal och pressa citronjuice. Vispa ihop det med mascarponeosten och rör i honung och salt. Låt det vila i kylskåp medan pizzan jäser.

Tips:

Om man vill äta glutenfritt har jag experimenterat med bananmjöl. Det är gjort på gröna bananer. Det har en liten underton av banan, men smakar inte som om du äter banan plus vad du än gör. Till dessert pizzan smakar det ljuvligt. Du använder samma proportioner som vanligt mjöl.

Om du lagar denna skapelse eller något annat du hittar här. Då får du gärna tagga mig på Instagram så jag kan gilla och dela det du gör.

Dela gärna om du <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating
Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Är du hungrig?Få säsongen till din inbox

Få noga utvalda recept som följer säsongen och få tips på hur du bäst bevarar det goda som är i säsong.