kaffeglass med saltad kola
Dryck

Kaffeglass med saltad kola – recept på en ljuvliga smaker

Jag ska villigt erkänna att jag älskar kaffe, men har haft lite svårt för saker som smakar som kaffe. Som exempelvis kaffeglass. Men när jag fick uppdraget från Dolce Gusto att skapa kaffe recept så var kaffeglass givet. Det blev riktigt gott ska tala om. Sammetslen smak av kaffe, sötma från kolan och salt, underbart gott.

Det som också är enligt mig i alla fall genialiskt är att man inte ens behöver en glassmaskin. Jag har länge varit avskräckt från att göra glass hemma. Utom glasspinnar, men det är ju så lätt. Dels för att jag saknar glassmaskin, men också för att jag har tänkt att det är ett jätte projekt.

Men hörni, det var det inte varken svårt eller tidskrävande. Men blir himla gott. Det är någonting speciellt över hemmagjord glass. Du kan självklart också variera denna oändligt. Hacka ner exempelvis nötter av valfri sort. Eller kanske bitar av mörk choklad?

kaffe glass med dulche de leche
Skriv ut

Kaffeglass med dulche de leche

En oemotsåndligt god och enkel glass att göra hemma. Helt utan glassmaskin.
Typ av mat Dessert, efterrätt
Kök Skandinavisk
Nyckelord glass recept, glass utan glassmaskin, hemmagjord, kaffe, karamell
Preppa 15 minutes
Frystid 8 hours
För hur många 1 liter glass
Av: Caroline Vass

Vad du behöver:

  • 5 dl vispgrädde
  • 400 ml kondenserad mjölk
  • 300 gr dulche de leche
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl kaffe latte eller vanligt bryggkaffe

Så här gör du:

  • Vispa grädde till hårt skum.
  • Blanda i kondenserad mjölk
  • Ta nästan all dulche de leche, utom 1 dl och blanda i glassmeten tillsammans med salt och kaffe.
  • Häll över i en 2 liters form. Ringla över resterande dulche de leche och peta försiktigt ner med ett grillspett eller spetsen på en kniv. Så du formar ett mönster på toppen, men ändå får ner lite dulche de leche i smeten.
  • Frys i minst 8 timmar.
kaffeglass
Dela gärna om du <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Är du hungrig?Få säsongen till din inbox

Få noga utvalda recept som följer säsongen och få tips på hur du bäst bevarar det goda som är i säsong.