kaffeglass med saltad kola
Dryck

Kaffeglass med saltad kola – recept på en ljuvliga smaker

Jag ska villigt erkänna att jag älskar kaffe, men har haft lite svårt för saker som smakar som kaffe. Som exempelvis kaffeglass. Men när jag fick uppdraget från Dolce Gusto att skapa kaffe recept så var kaffeglass givet. Det blev riktigt gott ska tala om. Sammetslen smak av kaffe, sötma från kolan och salt, underbart gott.

Det som också är enligt mig i alla fall genialiskt är att man inte ens behöver en glassmaskin. Jag har länge varit avskräckt från att göra glass hemma. Utom glasspinnar, men det är ju så lätt. Dels för att jag saknar glassmaskin, men också för att jag har tänkt att det är ett jätte projekt.

Men hörni, det var det inte varken svårt eller tidskrävande. Men blir himla gott. Det är någonting speciellt över hemmagjord glass. Du kan självklart också variera denna oändligt. Hacka ner exempelvis nötter av valfri sort. Eller kanske bitar av mörk choklad?

kaffe glass med dulche de leche

Kaffeglass med dulche de leche

En oemotsåndligt god och enkel glass att göra hemma. Helt utan glassmaskin.
Förberedelser: 15 minuter
Frystid: 8 timmar
Måltid: Dessert, efterrätt
Kök: Skandinavisk
Keyword: glass recept, glass utan glassmaskin, hemmagjord, kaffe, karamell
Portioner: 1 liter glass
Författare: Caroline Vass

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 400 ml kondenserad mjölk
  • 300 gr dulche de leche
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl kaffe latte eller vanligt bryggkaffe

Instruktioner

  • Vispa grädde till hårt skum.
  • Blanda i kondenserad mjölk
  • Ta nästan all dulche de leche, utom 1 dl och blanda i glassmeten tillsammans med salt och kaffe.
  • Häll över i en 2 liters form. Ringla över resterande dulche de leche och peta försiktigt ner med ett grillspett eller spetsen på en kniv. Så du formar ett mönster på toppen, men ändå får ner lite dulche de leche i smeten.
  • Frys i minst 8 timmar.
Tried this recipe?Let us know how it was!
kaffeglass
Dela gärna om du <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Kommentarsmoderering är aktiverad. Dina kommentarer kan ta ett tag innan de visas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.