pop-tarts
Efterrätt

Pop-tarts – perfekta snacks att ta med

Pop-tarts introducerades till mig av min vän som har bott i Kanada i många år. Förvisso gjorde hon det som en frukost macka, men ändå.

De är väldigt goda och gör sig bra som mellanmål. Man blir ganska så mätt på en eller två. Skippa sockret helt om du vill, det går också bra. Men jag har en liten förkärlek för det söta.

Baka själv

Pop-tarts finns att köpa färdiga också, men dels är de ganska så dyra och också godare att göra själv. Man vet framförallt vad de innehåller. Jag har inga problem att äta sött om jag vet vilken typ av socker de innehåller. Men framförallt allt annat som kommer med färdigköpta kakor.

Pop-tarts att frysa ner

Gör gärna en dubbel eller trippel sats och frys ner. De håller sig bra i frysen i ca 3 månader i exempelvis glasburkar med lock. Använder du hasselnötskräm så blir det dock inte supergott när du fryser ner. Så använd sylt eller mos när du fryser ner.

Välj din smak på din pop-tart

Det finns en uppsjö av varianter man göra, så det är bara att hitta sin favorit. Naturligtvis går det att byta ut fyllningen mot både hasselnötskräm och annan typ av sylt. Det är bara din egen smak och tyckte som sätter begränsningarna.

Varför exempelvis inte addera lite kanel i degen och fylla med äppelmos?

pop-tarts

Pop-tarts med körsbär

Perfekta små snacks att ta med sig till stranden eller som mellanmål.
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Vilotid: 1 timme
Måltid: Dessert, mellanmål, snacks
Kök: Amkerikanskt
Keyword: körsbär, pop tarts, snacks
Portioner: 8 pop tarts
Författare: Caroline Vass

Ingredienser

Deg

  • 100 gr smör rumsvarmt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 knivsudd salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 3 msk vatten iskallt
  • 1 dl körsbärssylt

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 3-4 tsk körsbärssaft kan bytas ut mot vatten

Instruktioner

  • Nyp ihop smör, vetemjöl och salt. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Täck degen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 1 timme.
  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Dela degen i två delar och kavla ut varje del ca 3 mm tjockt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och skär degen i rektanglar, ca 5 x 8 cm.
  • Lägg hälften av dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  • Dra ut en sträng sylt (ca 1 tsk sylt) längs mitten av varje rektangel.
  • Lägg ihop dem med resten av degrektanglarna och tryck noggrant ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
  • Nagga kanterna och pricka degen försiktigt med gaffeln utan att göra hål rakt igenom.
  • Grädda pop tartsen i ca 15 minuter.
  • Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
  • Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Den ska vara tjockflytande. Häll glasyren över kakorna.

Anteckning

Om glasyren är för tunn kan man tillsätta 1 msk florsocker i smeten. Tillsätt mer om det behövs. Man kan också tillsätta lite röd matfärg för att få färgen att poppa.  
Tried this recipe?Let us know how it was!

Gillar du körsbär lika mycket som jag gör? Kika på receptet på min super enkla körsbärsglass!

Och du? Om du gillar Amerikanska sötsaker, som ju pop-tarts är. Skapar min Amerikanska vän, Tasia, många fina dekadenta recept på sin blogg.

pop-tarts

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Kommentarsmoderering är aktiverad. Dina kommentarer kan ta ett tag innan de visas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.