overnight oats med rabarber
Frukost,  Säsong,  Sommar,  Vår

Overnight oats med rabarber

Vad säger ni om overnight oats? Jag har ännu inte tröttnat, för att det går att göra så mycket med just overnight oats. Toppa med säsongens frukter och bär eller lägga på grekisk yoghurt. Variationerna är oändliga!

Det har väl inte undgått någon som följer mig på sociala medier att jag älskar rabarber? Typ i alla dess former. Utom rå rabarber då.

Men rabarberkaka kan vara det godaste jag vet och jag äter det gärna så ofta jag kan.

Tillbaka till overnight oat frukosten. På vardagar slår denna frukost allt annat. Jag kan göra iordning den kvällen innan, ta med den och äta på kontoret eller bara ta ut den ur kylen. Toppa med ditt favorit tillbehör, exempelvis säsongens rabarbercurd och mumsa.

Grejen med overnight oats är att det just är lätt och man inte behöver tänka speciellt mycket. Jag gillar mat, väldigt mycket, men jag är inte så hungrig på morgonen. Jag dricker kaffe, sedan dröjer det ett bra tag innan jag blir hungrig. Men denna kan jag bara ta ut ur kylen när hungern smyger sig på.

Jag tar ofta med en till jobbet också, så mår alla bättre av jag äter.

“Sorry for what I said when I was hungry,” är väldigt passade.

overnight oats
Skriv ut

Overnight oats med rabarbercurd

Vardagsfrukost för den som inte har tid att laga frukost, men ändå vill äta nyttigt.
Typ av mat frukost
Kök Skandinavisk
Nyckelord bircher, overnight oats, snabb frukost
Preppa 3 minutes
För hur många 2 pers
Av: Caroline Vass

Vad du behöver:

  • 2,5 dl havregryn
  • 3 dl havremjölk, eller 2,5 dl vatten.
  • 1 knivsudd flingsalt
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk rabarbercurd att toppa med
  • 1 msk grekisk yoghurt att toppa med
  • 1 handfull jordgubbar om man vill

Så här gör du:

  • Blada allt i en skål eller burk.
  • Täck med ett lock och låt stå över natten, eller i ca 6-8 timmar.
  • Toppa med grekisk yoghurt, rabarbercurd och jordgubbar

Tips:

Folk frågar ofta vad man kan byta ut mot annat. Så jag ska försöka svara på det. Exempelvis kan man byta havremjölk mot vatten, ta lite mindre mängd bara. Går också att byta ut mot vanligt mjölk eller annan nötmjölk. 
Du kan i frön och nötter också, balansera bara vätska. Om det är något som sväller mycket behöver det mer vätska. 
Man kan toppa med kvarg istället för yoghurt. Använd din fantasi. 
 
Dela gärna om du <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating
Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Är du hungrig?Få säsongen till din inbox

Få noga utvalda recept som följer säsongen och få tips på hur du bäst bevarar det goda som är i säsong.