overnight oats med rabarber
Frukost,  Säsong,  Sommar,  Vår

Overnight oats med rabarber

Vad säger ni om overnight oats? Jag har ännu inte tröttnat, för att det går att göra så mycket med just overnight oats. Toppa med säsongens frukter och bär eller lägga på grekisk yoghurt. Variationerna är oändliga!

Det har väl inte undgått någon som följer mig på sociala medier att jag älskar rabarber? Typ i alla dess former. Utom rå rabarber då.

Men rabarberkaka kan vara det godaste jag vet och jag äter det gärna så ofta jag kan.

Tillbaka till overnight oat frukosten. På vardagar slår denna frukost allt annat. Jag kan göra iordning den kvällen innan, ta med den och äta på kontoret eller bara ta ut den ur kylen. Toppa med ditt favorit tillbehör, exempelvis säsongens rabarbercurd och mumsa.

Grejen med overnight oats är att det just är lätt och man inte behöver tänka speciellt mycket. Jag gillar mat, väldigt mycket, men jag är inte så hungrig på morgonen. Jag dricker kaffe, sedan dröjer det ett bra tag innan jag blir hungrig. Men denna kan jag bara ta ut ur kylen när hungern smyger sig på.

Jag tar ofta med en till jobbet också, så mår alla bättre av jag äter.

”Sorry for what I said when I was hungry,” är väldigt passade.

overnight oats

Overnight oats med rabarbercurd

Caroline Vass
Vardagsfrukost för den som inte har tid att laga frukost, men ändå vill äta nyttigt.
Förberedelser 3 minuter
Måltid frukost
Kök Skandinavisk
Portioner 2 pers

Ingredienser
  

  • 2,5 dl havregryn
  • 3 dl havremjölk, eller 2,5 dl vatten.
  • 1 knivsudd flingsalt
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk rabarbercurd att toppa med
  • 1 msk grekisk yoghurt att toppa med
  • 1 handfull jordgubbar om man vill

Instruktioner
 

  • Blada allt i en skål eller burk.
  • Täck med ett lock och låt stå över natten, eller i ca 6-8 timmar.
  • Toppa med grekisk yoghurt, rabarbercurd och jordgubbar

Anteckning

Folk frågar ofta vad man kan byta ut mot annat. Så jag ska försöka svara på det. Exempelvis kan man byta havremjölk mot vatten, ta lite mindre mängd bara. Går också att byta ut mot vanligt mjölk eller annan nötmjölk. 
Du kan i frön och nötter också, balansera bara vätska. Om det är något som sväller mycket behöver det mer vätska. 
Man kan toppa med kvarg istället för yoghurt. Använd din fantasi. 
 
Keyword bircher, overnight oats, snabb frukost

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating
Granskning av kommentarer är aktiverat. Det kan ta lite tid innan din kommentar visas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.