ett avsnitt
okategoriserat

Ett avsnitt om mat och min kärlek till mormor

För ganska exakt två år sedan kom det hem ett film team från Serbien till mig. För att filma ett avsnitt med mig och en stor matprofil därifrån. Det var högsommar och lång väntan på att solen skulle stå rätt för att vi skulle kunna filma.

Att lära känna ett tv-team

Där i skuggan av mina två äppelträd och egenhändigt ihopsnickrade pallmöbler satt vi. Jag och ett film team och en kock som tillika är en tv personlighet.

Jag hade dukat fram körsbärskakor, kaffe och något svalkande att dricka. Där satt vi och lärde känna varandra innan vi skulle filma. Det kändes oerhört surrealistiskt och så otroligt spännande.

Jag skulle baka min ananaskaka och en svamp paj och prata om min kärlek till mat. Prata om två helt olika matkulturer som på något sätt format mig till en.

Kärleken till mat och min mormor

Jag pratade länge om min kärlek till mormor som är min största förebild när det kommer till mat. Jag minns hur hon gjorde varenda högtid speciell och det fanns ingenting som fick mig att känna mig älskad som när jag fick beställa min egen tårta till mina födelsedagar.

Utan ett ord levererade hon en fjärilstårta, en våningstårta och en godistårta. Med fyllningar som fortfarande får mig att le.

Att få spela in detta är fortfarande något av det roligaste jag har gjort i hela mitt liv och för någon vecka sedan visades det på Serbisk tv igen.

Ett avsnitt som ligger på youtube

Nu har jag avsnittet och har fått lov att dela det med er. Hoppas att ni tycker om det lika mycket som jag.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Granskning av kommentarer är aktiverat. Det kan ta lite tid innan din kommentar visas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.