Thank you for sharing!

Många gånger serveras den bästa brunchen hemma. Jag tycker personligen att brunch ute tenderar att vara överskattad. Dels kan man ta bort alla delar som man inte tycker om. (Om det nu finns sådana.) Ha koll på vad som är i det man äter. Men det viktigaste av allt. Samla alla man tycker om vid ett och samma bord.

Jag är inte främmande för att köra knytis på brunchen. Men eftersom jag lever både för och på att skapa mat gör jag det mer än gärna. Men gör man inte det kan man dela upp det mellan sig. Någon kan ta med sig pålägg, dryck eller bär.

På just denna brunchen är det våfflor, rika riddare, frukt och kaffe, alltid kaffe i fokus. Det tar inte speciellt lång tid, men jag lovar att det blir himla gott!

Att bjuda på bästa brunchen handlar inte om överflöd, det handlar om att bjuda in till sitt hem och njuta av det som är gott.

Jag kallar dessa godingar för rika riddare. Det finns ingenting fattigt med dem. De är rika i smaken och väldigt mättande.

För att lyckas med rika riddare använd dig gärna av bröd som inte är purfärskt. Om det är lite torrt suger de åt sig av smeten på ett bättre sätt. Använder du helt färskt bröd går det lättare sönder när du doppar skivorna i smeten.

Man kan också använda sig av brieost om man inte tycker om getost. Men använd en krämig dessertost som smakar mycket. Det gifter sig väldigt fint med smaken av len honung och det lite syrliga av jordgubbar.

Brygg massvis av gott kaffe, gör varm choklad till den som inte tycker om kaffe och sitt i timtals och njut.

Vill du även bjuda på våfflor? Du hittar receptet här. Eller kanske plättar?

Komplettera med lite kex, ost, frukt och yoghurt så är brunchen komplett.

Hoppas att det ska smaka!

Bästa brunchen

Rika riddare

Sammetslena, matiga och bästa fattiga riddarna
Course Breakfast, brunch
Cuisine French, Swedish
Keyword bröd, brunch
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 6 people
Author carolinevass

Ingredients

  • 12 st lite torra vita brödskivor
  • 2 st ägg helst utomhus frigående
  • 1,5 dl mjölk/havremjölk
  • 1 liten nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk smör/kokosolja till att steka
  • 100 gr getost
  • 2 msk honung
  • 60 gr jordgubbar

Instructions

  • Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor i en stor bunke. (brödskivorna ska få plats.) 
  • Värm en upp en stekpanna på medelhögvärme och låt smöret/kokosoljan smälta.
  • Doppa brödskivorna i smeten och låt brödskivorna bli helt genomblöta. 
  • Stek ca 2-3 min på varje sida. Tills de blir gyllene i färgen. Skiva getosten och när den ena sidan är färdig lägg på 2 skivor getost och låt smälta. Lägg bara ost på varannan skiva bröd, då du ska använda den andra som lock.
  • Montera ihop de rika riddarna och toppa med honung och jordgubbar. Du kan även byta ut mot välnötter och/eller blåbär. 
  • NJUT!
Rika riddare
Våfflor
Våffla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.