Beet root salad
Höst,  Sallader,  Säsong,  Sommar

Sallad på rödbetor med skånska linser

Rödbetor är en sak som jag tycker med hösten. För även om sommaren kom och gick utan några spår, så går vi nu mot hösten. Det har blivit skördetid. Rödbetor i alla olika varianter börjar poppa upp lite varstans. De är så vackra, färgen är nästan som ditmålad. Med Gram som beställare är detta extra roligt att komponera!

Det är ekologiskt, lokalt och utan plastförpackningar. Den innehåller rödbetor från Mossgården, skånska gröna linser, ekologisk färsk baby spenat, valnötter, honung och feta ost. Smakerna gifter sig så vackert med varandra.

Skånsk rödbetssallad med gröna linser

Du behöver för 4 personer:

4-5 rödbetor (små)

1 dl gröna linser (annan sort går också bra)

1,5 dl baby spenat

60 gr feta ost

1 handfull valnötter

2 msk honung

1 tsk flingsalt

Så här gör du:

Skala och koka rödbetorna i ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Koka linserna i 3 dl saltat vatten i ca 15 min, häll av vattnet och låt linserna svalna och vattnet dunsta av. Skiva de kalla rödbetorna i skivor och blanda med linserna. Smula ner feta osten och blanda i baby spenat. Toppa med valnötter, flingsalt och honung.

Lägg upp på ett fint fat och servera!

beet root salad

Beet root salad

Skånsk rödbetssallad med gröna linser

Caroline Vass
En tallrik med skånska smöriga linser, ljumna lokalt odlade rödbetor toppade med valnötter.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Sallad
Kök Skandinavisk
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 4-5 rödbetor små
  • 1 dl gröna linser annan sort går också bra
  • 1,5 dl baby spenat
  • 60 gr feta ost
  • 1 handfull valnötter
  • 2 msk honung
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner
 

  • Skala och koka rödbetorna i ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Koka linserna i 3 dl saltat vatten i ca 15 min, häll av vattnet och låt linserna svalna och vattnet dunsta av. Skiva de kalla rödbetorna i skivor och blanda med linserna. Smula ner feta osten och blanda i baby spenat. Toppa med valnötter, flingsalt och honung.
  • Lägg upp på ett fint fat och servera!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Granskning av kommentarer är aktiverat. Det kan ta lite tid innan din kommentar visas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.