Caroline Vass

Om mig

Jag heter Caroline och mat och hälsa är min passion i livet. Därför jobbar jag som matstylist, content skapare, holistisk hälsocoach samt nutritionist. 

Min kärlek till mat, framförallt efterrätter började tidigt och det här med balans fick jag lära mig. Jag är till stor del uppvuxen med min mormor och mamma och min mormor lagade mat. Framförallt bakade hon och det fanns allting något gott att äta efter söndagsmiddagarna. Jag kunde lätt välja bort middagsmat för att orka äta något sött. Det kunde jag för övrigt göra ganska länge.

Min familj är från Ungern, men jag är född och uppvuxen i Malmö. Men matkulturen har varit just ungersk. Med allt vad det innebär. Långa söndagsmiddagar, mat är lika med kärlek och att äta tillsammans är en livsnödvändighet. 

När jag flyttade hemifrån insåg jag snabbt att jag var tvungen att lära mig att laga mat för att fortsätta att äta gott. Det var många katasrofer i köket vi fick äta oss igenom för att komma ut på andra sidan.

När jag blev mamma för första gången vid 23 år blev maten viktigare än någonsin. Men framförallt bra mat. Det blev viktigt att laga allting från grunden, att ta reda på var maten kom ifrån, och vad den gjorde med kroppen.

Detta resulterade att jag höll i matlagningskurser, föreläsningar och startade en cateringfirma med fokus på hållbar mat. 

Jag gick vidare med att bli diplomerad hälsocoach och nutritionist. Nu jobbar jag med att ta fram hälsokurser och skriva om mat. Men det visuella är också en viktig del av hur vi äter. Att sätta sig ned vid ett vackert uppdukat bord ger ett lugn. Lugnet bidrar till att äta mer långsamt och njuta av maten. 

Numera är jag vegetarian. Det som började med att äta mindre kött dels för miljön, men också djurhållningen. Jag tyckte inte att vi levde hållbart. Vi uteslöt sedan allt rött kött, för att nu inte äta kött alls. Jag äter gärna fisk, förutsatt att den inte är odlad. 

Att leva hållbart för mig är att leva i balans. Bara du vet vad balans innebär för dig och jag hoppas att jag kan få inspirera dig till att hitta din balans!