Världens enklaste morotssoppa 4 pers
Caroline Vass
Helt ärligt, vem har inte haft en påse morötter kvar i kylen och undrat vad man ska göra med dem? Detta recept tillkom på detta sättet. Både klimatsmart, matsmart och hälsosmart med en liten zing av ingefära. Soppan är både snabb och väldigt god. Att rosta grönsakerna till en soppa ger en mycket djupare smak. Dessutom går den fint att frysa.
- 4 större morötter
- 1 klyfta vitlök
- 1 schalottenlök
- 3 msk olivolja
- 1 burk kokosmjölk
- 1 tsk torkad timjan
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk malen vitpeppar
- 0,5 msk riven ingefära eller 1 msk malen ingefära
Ställ ugnen på 200C/varmluft
Skala morötterna, vitlöken, och schalotten löken. Skiva grovt.
Blanda grönsakerna med olivolja och lägg dem i en ugnsfastform.
Rosta i ca 30 min eller tills de är helt mjuka.
Häll över allting i en mixer och i med en burk kokosmjölk, blanda väl.
Över med allting i en gryta och krydda med timjan, salt, vitpeppar och ingefära.
Låt koka koka upp och låt sedan småputtra i ca 15 min.