Go Back Email Link
devil's food chokladtårta

Devil's chokladtårta

Caroline Vass
Devil's chokladtårta är en tårta de luxe för alla chokladälskare. För vem älskar inte choklad? Denna tårta är mjuk, krämig och dekadent. Passar alla tillfällen.
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Dessert
Kök Amkerikanskt
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

  • 220 gr smör
  • 250 brunt socker
  • 3 ägg
  • 125 gr kakao
  • 500 gr vetemjöl
  • 1,5 tsp bikarbonat
  • 1/2 tsp bakpulver
  • 1 tsp vaniljpulver
  • 450 gr vatten
  • choklad kräm
  • 650 gr mörk choklad
  • 100 gr vispgrädde
  • ;100 gr smör
  • 100 gr cream cheese
  • 1-2 tsp chili flingor
  • 50 gr florsocker

Instruktioner
 

  • Sätt din ugn på 175 C/varmluft och 185 C för elektriskt.
  • Smöra en springform (24 cm) och ställ åt sidan.
  • Vispa ihop smör och socker i en skål, tills det är vitt och fluffigt.
  • Tillsätt ett ägg i taget.
  • Mixa ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
  • Tillsätt vatten i smörmixen, väldigt långsamt.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och vispa med en slickepott, till du har en slät smet.
  • Häll smeten i springformen och baka i mitten av ugnen i ca 40 min.
  • Choklad kräm
  • Smält chokladen över ett vattenbad
  • Tillsätt vispgrädde, smör och chilli flingor
  • Låt ganachen svalna i kylskåpet i ca 20 - 25 min. Tillsätt sedan florsocker och cream cheese. Mixa tills du får en slät kräm.
  • Låt kakan svalna och skär i två halvor. Bred generöst krämen på ena halvan. Lägg sedan den andra halvan ovanpå den med krämen. Bred sedan kräm över hela kakan. Dekorera.
Keyword choklad, chokladkaka, fest, tårta