Go Back Email Link
knaperstekt kyckling

Knaperstekt kyckling med halloumi och tomater

Caroline Vass
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid lunch, Middag
Kök Skandinavisk, Svensk
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

Kyckling

  • 600 gr kycklingfilé man kan använda annan del också.
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • 1 tsk oregano torkad
  • 1 tsk chilliflingor
  • 1 msk malen svartpeppar
  • 3 tsk flingsalt

Tillbehör

  • 100 gr halloumi
  • 6-7 st små tomater cocktail, kvist vad du än föredrar.
  • 400 gr potatis helst mjölig
  • 4 msk olivolja
  • 1 kvist timjan
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk flingsalt

Instruktioner
 

Kyckling

  • Ställ ugnen på 225°C.
  • Blanda samman olivolja, honung, soja, oregano, chilliflingor och svartpeppar i en bunke.
  • Lägg kycklingen i bunken och massera in kycklingen. Låt stå i alla fall tills ugnen är varm.
  • Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 min, tills ytan blir krispig och gyllenbrun. Sänk sedan värmen till 200°C och låt den sedan stekas i ugnen i ytterligare 20 min.

Tillbehör

  • Tvätta potatis och tomater. Skär potatis i klyftor och halloumi i skivor. Blanda samman potatis, halloumi, tomater, olivolja, timjan, vitlöksklyftor och flingsalt och lägg på samma plåt eller form när du sänker värmen till kycklingen.
  • Servera med huvudsallad.

Anteckning

Om man hinner så ta gärna ut kycklingen ca 30 min innan du börjar, så att den är rumstempererad. Men om du inte hinner är det inte hela världen. Är den rumstempererad när du ställer in kycklingen i ugnen tenderar den att stekas mer jämnt och behålla saftighet. 
Keyword halloumi, kyckling, lokal mat