Ta ut alla ingredienser minst 30 min innan du börjar att baka. Detta för att det ger bäst resultat om allt är rumstempererat.
Börja med att värma ugnen till 180C/varmluft.
Tvätta äpplena och tärna äpplena grovt.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och fräs äpplena i smör, farinsocker, salt och kardemumma. Ca 5 min. Lägg åt sidan.
Mixa mjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
Vispa smör, strösocker, muskovadosocker och vaniljpulver pösigt och mjukt.
Tillsätt créme fraiche och vispa, tillsätt mjölmixen och ägget.
Klä en bakform med bakplåtspapper och fyll med smeten. Tillsätt sedan äpplena. (Du kan ta med lite vätska som finna i pannan, men inte för mycket för att då blir kakan ev för lös.) Peta ner äpplena lite i smeten.
Baka i mitten av ugnen i ca 18-20 min. Kakan ska vara lite lös i mitten när du tar ut den. Låt den svalna innan du serverar den med exemelvis vispad grädde, eller vaniljglass.
Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass