Nyp ihop smör, vetemjöl och salt. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Täck degen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 1 timme.
Värm ugnen till 175 grader.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del ca 3 mm tjockt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och skär degen i rektanglar, ca 5 x 8 cm.
Lägg hälften av dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Dra ut en sträng sylt (ca 1 tsk sylt) längs mitten av varje rektangel.
Lägg ihop dem med resten av degrektanglarna och tryck noggrant ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
Nagga kanterna och pricka degen försiktigt med gaffeln utan att göra hål rakt igenom.
Grädda pop tartsen i ca 15 minuter.
Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Den ska vara tjockflytande. Häll glasyren över kakorna.
Anteckning
Om glasyren är för tunn kan man tillsätta 1 msk florsocker i smeten. Tillsätt mer om det behövs. Man kan också tillsätta lite röd matfärg för att få färgen att poppa.