Pop-tarts med körsbär
Perfekta små snacks att ta med sig till stranden eller som mellanmål.
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Vilotid: 1 timme
Måltid: Dessert, mellanmål, snacks
Kök: Amkerikanskt
Keyword: körsbär, pop tarts, snacks
Portioner: 8 pop tarts
Författare: Caroline Vass
Deg
- 100 gr smör rumsvarmt
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 knivsudd salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk florsocker
- 3 msk vatten iskallt
- 1 dl körsbärssylt
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 3-4 tsk körsbärssaft kan bytas ut mot vatten
Nyp ihop smör, vetemjöl och salt. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Täck degen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 1 timme.
Värm ugnen till 175 grader.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del ca 3 mm tjockt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och skär degen i rektanglar, ca 5 x 8 cm.
Lägg hälften av dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Dra ut en sträng sylt (ca 1 tsk sylt) längs mitten av varje rektangel.
Lägg ihop dem med resten av degrektanglarna och tryck noggrant ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
Nagga kanterna och pricka degen försiktigt med gaffeln utan att göra hål rakt igenom.
Grädda pop tartsen i ca 15 minuter.
Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Den ska vara tjockflytande. Häll glasyren över kakorna.
Om glasyren är för tunn kan man tillsätta 1 msk florsocker i smeten. Tillsätt mer om det behövs. Man kan också tillsätta lite röd matfärg för att få färgen att poppa.