Go Back Email Link
pop-tarts

Pop-tarts med körsbär

Caroline Vass
Perfekta små snacks att ta med sig till stranden eller som mellanmål.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Vilotid 1 timme
Måltid Dessert, mellanmål, snacks
Kök Amkerikanskt
Portioner 8 pop tarts

Ingredienser
  

Deg

  • 100 gr smör rumsvarmt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 knivsudd salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 3 msk vatten iskallt
  • 1 dl körsbärssylt

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 3-4 tsk körsbärssaft kan bytas ut mot vatten

Instruktioner
 

  • Nyp ihop smör, vetemjöl och salt. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Täck degen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 1 timme.
  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Dela degen i två delar och kavla ut varje del ca 3 mm tjockt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet och skär degen i rektanglar, ca 5 x 8 cm.
  • Lägg hälften av dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  • Dra ut en sträng sylt (ca 1 tsk sylt) längs mitten av varje rektangel.
  • Lägg ihop dem med resten av degrektanglarna och tryck noggrant ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
  • Nagga kanterna och pricka degen försiktigt med gaffeln utan att göra hål rakt igenom.
  • Grädda pop tartsen i ca 15 minuter.
  • Låt svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
  • Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Den ska vara tjockflytande. Häll glasyren över kakorna.

Anteckning

Om glasyren är för tunn kan man tillsätta 1 msk florsocker i smeten. Tillsätt mer om det behövs. Man kan också tillsätta lite röd matfärg för att få färgen att poppa.  
Keyword körsbär, pop tarts, snacks