Go Back Email Link
körsbärsglass

Körsbärsglass

Caroline Vass
Ljuvlig, krämig och alldeles perfekt glass att göra hemma. Utan att behöva glassmaskin.
Förberedelser 10 minuter
Frystid 8 timmar
Måltid efterrätt
Kök Skandinavisk

Ingredienser
  

  • 5 dl vispgrädde
  • 400 ml kondenserad mjölk
  • 300 gr körsbärssylt
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 kryddmått salt

Instruktioner
 

  • Vispa grädde till hårt skum.
  • Blanda försiktigt i kondenserad mjölk. Gärna med en slickepott. Men annars på lägsta hastigheten på köksassistenten.
  • Ta nästan all körsbärssylt, utom 1 dl och blanda i glassmeten tillsammans med salt och citronsaft.
  • Häll över i en 2 liters form. Ringla över resterande sylt och peta försiktigt ner med ett grillspett eller spetsen på en kniv. Så du formar ett mönster på toppen, men ändå får ner lite körsbär i smeten.
  • Frys i minst 8 timmar.
Keyword glass, hemmagjord, körsbär