Overnight oats med rabarbercurd
Caroline Vass
Vardagsfrukost för den som inte har tid att laga frukost, men ändå vill äta nyttigt.
Förberedelser 3 minuter minuter
Måltid frukost
Kök Skandinavisk
- 2,5 dl havregryn
- 3 dl havremjölk, eller 2,5 dl vatten.
- 1 knivsudd flingsalt
- 1 tsk malen kanel
- 3 msk rabarbercurd att toppa med
- 1 msk grekisk yoghurt att toppa med
- 1 handfull jordgubbar om man vill
Blada allt i en skål eller burk.
Täck med ett lock och låt stå över natten, eller i ca 6-8 timmar.
Toppa med grekisk yoghurt, rabarbercurd och jordgubbar
Folk frågar ofta vad man kan byta ut mot annat. Så jag ska försöka svara på det. Exempelvis kan man byta havremjölk mot vatten, ta lite mindre mängd bara. Går också att byta ut mot vanligt mjölk eller annan nötmjölk.
Du kan i frön och nötter också, balansera bara vätska. Om det är något som sväller mycket behöver det mer vätska.
Man kan toppa med kvarg istället för yoghurt. Använd din fantasi.
Keyword bircher, overnight oats, snabb frukost