Blanda grädden med 1 msk socker i en djup bunke. Vispa grädden ganska hårt.
Separera äggulan från äggvita. Spara äggulorna och blanda med resten av sockret i en stor bunke. Rör ner mascarponeosten och vispa till en fast konsistens.
Vänd ner grädden i marscarpone blandningen och rör försiktigt samman.
Blanda espresso med kahlúa och florsocker.
Lägg ett lager (ca 12 st) kex i botten av en medelstor form med hög kant.
Droppa försiktigt kexen i kaffeblandningen. Vänd 1 sekund på varje sida. Det ska inte bli för mycket vätska för att desserten inte ska bli för blöt.
Bred hälften av mascarpone blandningen som ett lager över kexen.
Gör om samma moment igen med kex och vätska för att skapa ett nytt lager. Avsluta med ett lager mascarpone bladning.
Låt formen stå minst 1,5 timme i kylskåpet innan den serveras.
Pudra över kakao och servera i bitar.