Go Back Email Link

Lax bakad i ugnen med färska örter

Caroline Vass
Lax är tacksamt att laga. Med färska örter, lite smör eller olivolja är den så god.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Middag
Kök Skandinavisk, Svensk
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 4 laxkotletter
  • 1 lime
  • 1 citron
  • 0,5 msk rosmarin
  • 1 msk citronmeliss
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk mynta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 4 msk olivolja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Hacka örter och vitlök, blanda med olivolja och pressa ner lime och citronsaft. Gnid in laxen med marianden och låt stå och dra i 10-15 min.
  • Strö över peppar, flingsalt och lägg på skivad lax och lime.
  • In med fisken i ugnen i ca 20 minuter. Den får inte bli för torr. Jag brukar sätta ugnen på grill de sista 5-6 minuterna för att få en liten knaprig yta.
  • Servera med en sommarsallad eller kokt poatatis.