Go Back Email Link
cauliflower dough

Friterade Blomkålsbollar

Caroline Vass
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Måltid förrätt, snacks
Kök Skandinavisk, Svensk
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 1/2 mozzarella ca 60 gr
  • 3 msk panko ströbröd kan bytas ut mot majsflingor som cornflakes om man vill ha glutenfritt
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 ägg kan bytas ut mot olivolja
  • 3 msk vetemjöl kokosmjöl eller kikärtsmjöl går utmärkt att byta till för glutenfritt alternativ
  • 2 dl rapsolja inte kallpressad, den är inte god att hetta upp

Instruktioner
 

  • Riv mozzarella och blanda ihop med blomkålsdeg. Forma till små bollar. Vispa ägg och stjälp upp mjöl i en skål, blanda panko med flingsalt och chiliflingor. Väljer du cornflakes istället, mal cornflakes i en mixer i grövre bitar, eller krossa för hand. Blanda med chili och salt.
  • Rulla bollarna i ägg, eller olivolja, sedan i mjöl och rulla till sist i panko ströbröd eller cornflakes.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och fritera på varje sida i ca 2-3 min. De ska bli gyllene bruna. Om det går för snabbt, sänk värmen. Eftersom bollarna ska bli genomstekta. Blir godast så!
  • Lägg över på papper och låt oljan rinna av.