3msk panko ströbrödkan bytas ut mot majsflingor som cornflakes om man vill ha glutenfritt
1tsk flingsalt
1tsk chiliflingor
1äggkan bytas ut mot olivolja
3msk vetemjölkokosmjöl eller kikärtsmjöl går utmärkt att byta till för glutenfritt alternativ
2dlrapsoljainte kallpressad, den är inte god att hetta upp
Instruktioner
Riv mozzarella och blanda ihop med blomkålsdeg. Forma till små bollar. Vispa ägg och stjälp upp mjöl i en skål, blanda panko med flingsalt och chiliflingor. Väljer du cornflakes istället, mal cornflakes i en mixer i grövre bitar, eller krossa för hand. Blanda med chili och salt.
Rulla bollarna i ägg, eller olivolja, sedan i mjöl och rulla till sist i panko ströbröd eller cornflakes.
Hetta upp olja i en stekpanna och fritera på varje sida i ca 2-3 min. De ska bli gyllene bruna. Om det går för snabbt, sänk värmen. Eftersom bollarna ska bli genomstekta. Blir godast så!