Go Back Email Link

Smörstekt torskrygg med nypoatitissallad toppad med räkor och dill

Caroline Vass
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter

Ingredienser
  

  • 500 gr torskrygg går utmärkt med torskfilé
  • 150 gr smör men helt ärligt ju mer desto bättre
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2-3 tsk citronsaft
  • 4 msk dill
  • 200 gr skalde räkor
  • Till nypotatissallad behöver du:
  • 250 gr tvättat nypotatis
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 1 rödlök
  • salt och peppar
  • 2 msk philadelphia med pepparrot

Instruktioner
 

  • Börja med att koka potatisen i saltat vatten med lite dill. Det brukar inte ta mer än 20 minuter för nypotatis. Men känn efter med en gaffel ifall den är mjuk. Skölj och låt svalna.
  • Skiva löken i tunna skivor och blanda ihop créme fraiche, majonäs, philadelphia, salt, peppar och lök.
  • Blanda ihop röran med potatisen och låt det dra ihop sig.
  • Värm stekpannan på hög värme och smält smöret. Salta och peppra torsken och  stek den snabbt i någon minut på varje sida. Så den får en brun och lite knaprig yta. Sänk värmen och stek ytterligare i ca 5 minuter.
  • Stjälp upp på en tallrik och häll över smält smör. Lägg upp potatissallad. Toppa med grovhackad dill och räkor.