Skånsk rödbetssallad med gröna linser
Caroline Vass
En tallrik med skånska smöriga linser, ljumna lokalt odlade rödbetor toppade med valnötter.
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Måltid Sallad
Kök Skandinavisk
- 4-5 rödbetor små
- 1 dl gröna linser annan sort går också bra
- 1,5 dl baby spenat
- 60 gr feta ost
- 1 handfull valnötter
- 2 msk honung
- 1 tsk flingsalt
Skala och koka rödbetorna i ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Koka linserna i 3 dl saltat vatten i ca 15 min, häll av vattnet och låt linserna svalna och vattnet dunsta av. Skiva de kalla rödbetorna i skivor och blanda med linserna. Smula ner feta osten och blanda i baby spenat. Toppa med valnötter, flingsalt och honung.
Lägg upp på ett fint fat och servera!