Go Back Email Link
mjuk rabarberkaka

Mjuk rabarberkaka

Caroline Vass
Mjuk rabarberkaka som smakar som den ljuvaste vår. Rosépeppar gifter sig väldigt väl med den syrliga rabarbern.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Dessert, efterrätt
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

  • 100 gr smör rumstempererat
  • 125 gr rårsocker
  • 180 gr vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk rosé peppar
  • 1 egg
  • 110 ml mandelmjölk
  • 350 gr rabarber
  • 15 gr florsocker till garnering

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 C/varmluft. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper. 
  • Rensa och skär rabarber stängerna i lika långa och smala delar. (Ca 10 cm långa och 2-3 cm smala.) 
  • Blanda alla torra ingredienser en bunke och ställ åt sidan.
  • Vispa ägg och socker tills det är vitt och krämigt. Tillsätt mandelmjölken. 
  • Blanda försiktigt ned mjölblandningen med en slickepott. Blanda inte för mycket för då kan kakan bli seg. Häll över i springformen.
  • Lägg rabarber stängerna på kakan och strö rörsocker över. 
  • Baka i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 150 C och baka i ytterligare 40 minuter. Låt kakan svalna och strö florsocker över. 
Keyword efterrätt, mjuk kaka, rabarber