Go Back Email Link
bästa brunchen

Rika riddare

Caroline Vass
Sammetslena, matiga och bästa fattiga riddarna
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Breakfast, brunch
Kök French, Swedish
Portioner 6 people

Ingredienser
  

  • 12 st lite torra vita brödskivor
  • 2 st ägg helst utomhus frigående
  • 1,5 dl mjölk/havremjölk
  • 1 liten nypa salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk smör/kokosolja till att steka
  • 100 gr getost
  • 2 msk honung
  • 60 gr jordgubbar

Instruktioner
 

  • Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor i en stor bunke. (brödskivorna ska få plats.) 
  • Värm en upp en stekpanna på medelhögvärme och låt smöret/kokosoljan smälta.
  • Doppa brödskivorna i smeten och låt brödskivorna bli helt genomblöta. 
  • Stek ca 2-3 min på varje sida. Tills de blir gyllene i färgen. Skiva getosten och när den ena sidan är färdig lägg på 2 skivor getost och låt smälta. Lägg bara ost på varannan skiva bröd, då du ska använda den andra som lock.
  • Montera ihop de rika riddarna och toppa med honung och jordgubbar. Du kan även byta ut mot välnötter och/eller blåbär. 
  • NJUT!
Keyword bröd, brunch