Börja med att skala och skära löken i skivor. Gör samma sak med sötpotatisen. Ställ åt sidan.
Skölj och torka blomkålen. Skär dem sedan i små buketter.
Skölj och torka paprika och chilli. Hacka chillin i små bitar och skär paprikan i bitar. Ställ åt sidan.
Koka ris, enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp olja och tillsätt curry pasta, kummin frö, gurkmeja, hackad chilli, salt och kanelstång. Stek på hög värme i ca 2 min. (Var försiktig så att du inte bränner kryddorna. För då kan det smaka väldigt beskt.)
Sänk temperaturen på medelvärme och tillsätt jordnötssmör, rödlök och kokosmjölk. Blanda väl.
Lägg i potatis, söt potatis och blomkål. Låt det sedan koka upp och sedan puttra i 25-30 min. (Tills grönsakerna blir mjuka.)
Tullsätt paprika när det är ca 10 min kvar av koktiden.
Toppa med krossade jordnötter och basilka.