Go Back Email Link
saffransglass

Saffransglass med pistagenötter

Caroline Vass
Som en paj i glassform, söt, syrlig och lite crunch. Mums.
Förberedelser 10 minuter
Frystid 8 timmar
Måltid Dessert, efterrätt
Kök Skandinavisk

Ingredienser
  

  • 5 dl vispgrädde
  • 400 ml kondenserad mjölk
  • 1 gr saffran
  • 1 kryddmått salt
  • 2 msk pistagenötter
  • 1 msk granatäpplekärnor om man vill

Instruktioner
 

  • Vispa grädde till hårt fluff.
  • Blanda i kondenserad mjölk, försiktigt.
  • Använd nästan all lemoncurd, utom 1 dl och blanda i glassmeten tillsammans med salt och citronsaft.
  • Häll glassmeten i en 2 liters form.
  • Ringla över resterande lemon curd och peta försiktigt ner med ett grillspett eller spetsen på en kniv. Så du formar ett mönster på toppen, men ändå får ner lite lemoncurd i smeten.
  • Krossa maränger och gör samma sak som med curden.
  • Frys i minst 8 timmar.

Anteckning

Lemon curd kan vara lite svårt jobbad och vara för tjock för att ringla över. Blanda då ut med citron saft eller vatten. Addera 1 msk i taget tills du får krämig med ändå lättarbetad konstisens. 
Keyword advent, glass, glass recept, hemmagjord glass, jul, no churn ice cream