Go Back Email Link
pärkonkaka med mandelmassa

Päronkaka med mandelmassa

Caroline Vass
Ljuvlig kaka med päron och mandelmassa, som garanterar imponerar dina gäster.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 39 minuter
Måltid Dessert
Kök Skandinavisk

Ingredienser
  

  • 120 gr smör rumstempererat
  • 100 gr strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 ägg
  • 1,5 dl créme fraiche
  • 40 gr mandelmassa
  • 3 st päron

Garnering

  • 100 gr choklad smält

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 C/varmluft. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
  • Tvätta och torka päronen och lägg åt sidan.
  • Blanda alla torra ingredienser en bunke och ställ åt sidan.
  • Vispa ägg och socker tills det är vitt och krämigt. Tillsätt créme fraiche.
  • Blanda försiktigt ned mjölblandningen med en slickepott. Blanda inte för mycket för då kan kakan bli seg.
  • Skiva mandelmassan i ca 2-3 cm rundningar och ställ i botten på formen. Lägg päronen på.
  • Häll försiktigt smeten runt päronen.
  • Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Ringla över kakan. Servera när kakan har svalnat ordentligt.
Keyword advent, jul, päron