Go Back Email Link

Vegansk Massaman curry

Caroline Vass
Snabb, lättlagad och mumsig Massaman Curry
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kalorier 764 kcal

Ingredienser
  

  • 2 msk oliv olja
  • 3 msk röd curry pasta
  • 4 msk Jordnötssmör gärna den med bitar i
  • 400 ml kokos mjölk
  • 1 tsk kumminfrön
  • 2-3 tsk flingsalt
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 st rödlök
  • 300 gr blomkål
  • 1 st sötpotatis av större storlek
  • 1/2 kg potatis fast sort
  • 1/2 röd paprika går att byta färg om man vill
  • 1 st grön chilli
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 handfull färsk basilika
  • 100 gr krossade jordnötter

Rice

    Instruktioner
     

    • Börja med att skala och skära löken i skivor. Gör samma sak med sötpotatisen. Ställ åt sidan. 
    • Skölj och torka blomkålen. Skär dem sedan i små buketter. 
    • Skölj och torka paprika och chilli. Hacka chillin i små bitar och skär paprikan i bitar. Ställ åt sidan.
    • Koka ris, enligt anvisningarna på paketet.
    • Hetta upp olja och tillsätt curry pasta, kummin frö, gurkmeja, hackad chilli, salt och kanelstång. Stek på hög värme i ca 2 min. (Var försiktig så att du inte bränner kryddorna. För då kan det smaka väldigt beskt.)
    • Sänk temperaturen på medelvärme och tillsätt jordnötssmör, rödlök och kokosmjölk. Blanda väl.
    • Lägg i potatis, söt potatis och blomkål. Låt det sedan koka upp och sedan puttra i 25-30 min. (Tills grönsakerna blir mjuka.)
    • Tullsätt paprika när det är ca 10 min kvar av koktiden.
    • Toppa med krossade jordnötter och basilka.