Go Back Email Link
Roasted sweet potato soup

Rostad sötpotatissoppa

Caroline Vass
Krämig, rik smak och full av bra kryddor som gurkmeja och ingefära. Den är söt och kryddig på samma gång.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter
Måltid höstmat, lunch, Middag, Soppa
Kök Skandinavisk
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st sötpotatisar
  • 2 st mindre shallotenlökar tärnade
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 2 msk ingefära riven
  • 1/2 msk gurkmeja malen
  • 1-2 msk chili hackad
  • 1 tsk cayenne peppar
  • 1/2 msk timjan torkad
  • 3 tsk flingsalt
  • 3 tsk svartpeppar malen
  • 400 ml kokosmjölk

Instruktioner
 

  • Förvärm ugnen till 220 grader/C varmluft och halvera sötpotatis och schalottenlök.
  • Baka sötpotatis, vitlök och schalottenlök i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  • Ta bort skalet från sötpotatis, shalottenlök och vitlök. Puréa med en stavmixer eller en vanlig mixer. Mixa tills du har en slät puré.
  • Rör ned kokosmjölk och koka upp i några minuter. Sänk värmen och låt den sjuda i cirka 15 minuter.
  • Skala och riv ingefära. Tillsätt ingefära, timjan, cayennepeppar, chili, salt och peppar i grytan och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.