Körsbärsglass
Efterrätt,  Säsong,  Sommar

Körsbärsglass – recept på hemmagjord glass

Körsbär kan vara något av det godaste jag vet. Körsbärsglass är min absoluta favoritglass. Du behöver dessutom ingen glassmaskin för att göra denna körsbärsglass. Bra, eller hur?

Den är väldigt enkel och göra och du kan variera den oändligt med olika smaker.

Snabblagad körsbärsglass

Det som också är bra att du vet exakt vad som är i den, till skillnad från många man kan köpa i affären. Visst det är inte samma sak som när man har en glassmaskin. Men fortfarande väldigt god och framförallt snabb (om man bortser från frystiden.)

Jag använder mig av antingen hemmagjord körsbärssylt eller köpt sådan. Man kan välja själv. Det är busenkelt att göra egen, men ibland vill man bara att det ska gå snabbt. Men välj gärna en sort som innehåller fruktbitar i sig. Blir lite godare då. Tycker jag i alla fall.

Olika smakkombinationer

Körsbärsglass är tacksamt att smaksätta med olika smakkombinationer också om man vill variera sig lite. Exempelvis går choklad av alla olika slag fint ihop med körsbär, men även kaffe och citron.

En mycket god smakkombination är rostade pistagenötter. Det passar bra ihop både i färg och i smak. Prova!

Tillsätt då bitar av choklad i smeten exempelvis, varför inte prova både vita och mörka chokladbitar.

körsbärsglass
Skriv ut

Körsbärsglass

Ljuvlig, krämig och alldeles perfekt glass att göra hemma. Utan att behöva glassmaskin.
Typ av mat efterrätt
Kök Skandinavisk
Nyckelord glass, hemmagjord, körsbär
Preppa 10 minutes
Frystid 8 hours
Av: Caroline Vass

Vad du behöver:

  • 5 dl vispgrädde
  • 400 ml kondenserad mjölk
  • 300 gr körsbärssylt
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 kryddmått salt

Så här gör du:

  • Vispa grädde till hårt skum.
  • Blanda försiktigt i kondenserad mjölk. Gärna med en slickepott. Men annars på lägsta hastigheten på köksassistenten.
  • Ta nästan all körsbärssylt, utom 1 dl och blanda i glassmeten tillsammans med salt och citronsaft.
  • Häll över i en 2 liters form. Ringla över resterande sylt och peta försiktigt ner med ett grillspett eller spetsen på en kniv. Så du formar ett mönster på toppen, men ändå får ner lite körsbär i smeten.
  • Frys i minst 8 timmar.
körsbärsglass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.