Höst,  Säsong,  Soppor,  Vår,  Vegetarisk

En len rödbetssoppa att älska

Gazpacho i all ära, men här har vi rödbetssoppa. Den smakar gott,lent och uppfriskande och är så vacker att titta på. Jag tycker om kalla soppor på sommaren, även om den just nu lyser med sin frånvaro. Förra året var vi på bröllop och en av rätterna som serverades var kall körsbärssoppa. Vilket är en väldigt typisk ungersk sommarrätt. Med inspiration av den både i smak och färg är rödbetssoppa mer tillgängligt för oss här i Skandinavien. Helt perfekt som förrätt eller varför inte till lunch?

Du behöver:

5-6 rödbetor

2 dl grädde

1 dl smetana (går bra med créme fraiche också)

3 klyftor vitlök

0,5 tsk chiliflingor

0,5-1 tsk flingsalt

0,5-1 tsk svartpeppar

0,5 tsk mald muskotnöt

1,5 dl hackad gräslök

0,5 dl rostade pumpafrön

Så här gör du:

Skala och koka rödbetorna i saltat vatten tills rödbetorna mjuknar. Häll över rödbetorna och lite av vattnet i en mixer och mixa tills det blir lent. Häll över vätskan i en kastrull och tillsätt kryddor och grädde. Utlämna gräslök, pumpafrön och smetana. Låt svalna, häll upp i skålar och toppa med en klick smetana, gräslök och pumpafrön.

Till detta är det perfekt med fröknäcke till och receptet till det hittar du här.

crispy bread

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Granskning av kommentarer är aktiverat. Det kan ta lite tid innan din kommentar visas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.