Frukost,  Glutenfritt

En omelett till frukost

Frukost, bästa målet på dagen. När det finns tid att njuta! Jag älskar när helgen kommer och man kan ha långa frukostar med dem som betyder allra mest.

Att få tid att sitta tillsammans och äta långsamt. Under min barnvecka är det mest jag som sitter länge.

Men barnfria helger går det att njuta lite längre.Då hinner jag att dekorera och göra fint på frukostbordet. Jag blir så glad av att se ett fint upplagd mat.

Det blir mer njutningsfullt på något sätt. Vad ska man göra för frukost då?

Med alla sorts alleriger och matpreferenser kommer här några smarriga glutenfria och sockerfria alternativ på frukostbordet. 

Carolines omelett

Du behöver:

3-4 ägg

1 msk röd pesto

1 tsk flingsalt

1/2 dl vispgrädde

1/2 tsk malen vitpeppar

1 dl tomater

1 handfull babypenat 

1-2 msk rostade solrosfrön

Så här gör du:

Vispa samman ägg och pesto, tills peston är jämnt fördelad. Tillsätt vispgrädde och kryddor. Stek i lite olivolja på medelhög värme i en stekpanna. Lägg över på en tallrik och toppa med tomat, babyspenat och solrosfrön.

Vill du mer frukostinspiration? Titta då här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Granskning av kommentarer är aktiverat. Det kan ta lite tid innan din kommentar visas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.